Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI OPIS SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA WARTOŚĆ  ODŻYWCZA W 100 g INFORMACJA  ALERGENNA ZALECANE  WARUNKI PRZECHOWYWANIA
ekologiczne  płatki owsiane 100 %.
Ekologiczne  płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to  doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem  jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Sposób przygotowania: płatki gotować w  proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok.  10 minut od czasu do czasu mieszając.
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2  porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu  mieszając.
Wartość energetyczna - 1561 kJ/371 kcal
Tłuszcz  - 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 60 g
w  tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 9,7 g
Białko - 13 g
Sól - 0,01  g
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy,  sezam, soję.
Przechowywać w suchym i chłodnym  miejscu.