Jest
    
                                                                    
                                                                       ?SKŁADNIKI 
płatki OWSIANE* (bez glutenu) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS 
Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna - 1561 kJ / 371 kcal  
Tłuszcz - 6,7 g,  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g  
Węglowodany - 60 g,  
w tym cukry - 0,8 g  
Białko - 13 g  
Sól - < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.