Jest
    
                                                                    
                                                                       ?SKŁADNIKI
ekologiczne płatki amarantusowe 100 %. 
OPIS
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu do czasu mieszając.   
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1811 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 	7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	2,1 g
Węglowodany 	71 g
w tym cukry 	0,5 g
Błonnik 	9,5 g
Białko 	16 g
Sól 	0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.