 
                                                                     Brak
            
        
    Brak
            
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana  100% 
OPIS
pektyna otrzymywana  z  pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące,  przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący  do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także  nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów  mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów. 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA  ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję,   seler i sezam. 
ZALECANE WARUNKI  PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym  miejscu.