SKŁADNIKI
Olej bogaty w DHA i EPA z mikroalg Schizochytrium sp., substancja żelująca: hydroksypropyloskrobia, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, witamina E (D-alfa-tokoferol), przeciwutleniacze: ekstrakt bogaty w tokoferol, palmitynian askorbylu.
Składniki aktywne w porcji dziennej - 1 kapsułka
Olej z alg - 750 mg
DHA - 375 mg
EPA - 150 mg
Witamina E - 3 mg (25 %)*
*dzienna referencyjna wartość spożycia
OPIS
Suplement diety.
Physalis Omega 3 vegan zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 DHA (50 %) i EPA (20 %), pochodzące z alg Schizochytrium. Jest to zrównoważone źródło kwasów omega-3, dzięki mniejszemu
śladowi ekologicznemu i minimalnemu wpływowi na ekosystemy oceaniczne. Nasza codzienna dieta dostarcza nam proporcjonalnie zbyt dużo kwasów omega-6 i zbyt mało kwasów omega-3. Z tego powodu zdecydowanie zaleca się suplementację EPA i DHA. DHA przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego wzroku. Zarówno EPA, jak i DHA przyczyniają się do utrzymania prawidłowego
ciśnienia krwi i prawidłowego poziomu trójglicerydów (korzystne efekty można zaobserwować przy dziennym spożyciu odpowiednio 3 g i 2 g EPA i DHA). Witamina E przyczynia się do ochrony komórek przed
wolnymi rodnikami. Korzystny efekt występuje przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA. Korzystny efekt występuje przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1 kapsułka dziennie. Przyjmować w czasie posiłku z niewielką ilością wody.
Dzienne spożycie EPA + DHA nie może przekraczać 3 g.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym (maks. 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.