SKŁADNIKI Pierwsza oliwa z oliwek z nowych zbiorów Niefiltrowana Świeży smak Edycja limitowana WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g INFORMACJA ALERGENNA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 100%
Szczególny aromat oliwy jest zasługą ręcznego zbierania oliwek Arbequina i delikatnego ich tłoczenia, jeszcze tego samego dnia. Następnie, niefiltrowana oliwa z oliwek jest butelkowana. Od 2008 roku, doświadczenie rodzinnej firmy „El vicario“, położonej u podnóża Sierre de los Filabres w południowej części Andaluzji gwarantuje wysoką jakość oliwy. Oliwa z oliwek produkowana jest w tradycyjny sposób już od czterech pokoleń.
Owocowy smak oliwy, jak i delikatna nuta zielonej skoszonej trawy doskonale harmonizuje się z sałatkami, warzywami, pieczonym mięsem lub grillowaną rybą, jak również serem kozim lub owczym.
Rzadko spotykany olej, w atrakcyjnej biało-kryształowej butelce, jest dostępny w sklepach ze zdrową żywnością od grudnia każdego roku, przez krótki okres czasu.
Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 17 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Produkt może zawierać : orzechy, nasiona sezamu.
Przechowywć w suchym miejscu. Smakuje najlepiej tuż po otwarciu.