Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS  
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g  
Wartość energetyczna - 3389 kJ/824 kcal;  
Tłuszcz - 91,6 g  
w tym:  
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g  
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g  
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g  
Węglowodany - 0  g  
w tym cukry - 0 g  
Białko - 0 g  
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.