Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
olej z nasion    czarnuszki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej z  nasion czarnuszki tradycyjnie   używany jest do przygotowywania past orientalnych  oraz chlebów pita. Ma   pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju sezamowego.  Doskonale sprawdzi   się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z  ciecierzycą, serem lub   fasolą. 
ZALECANE  SPOŻYCIE
Możesz  spożywać olej w czystej postaci (lub w  połączeniu z miodem) – taka kuracja nie  powinna jednak przekraczać 12-16  tygodni  i nie jest polecana kobietom w  ciąży.  Nie należy podgrzewać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100    ml
Wartość energetyczna - 3404 kJ/ 828 kcal
Tłuszcz - 92  g
w   tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g
w tym kwasy   tłuszczowe  jednonienasycone - 21 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 57  g
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
ZALECANE WARUNKI    PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu    przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.