Brak
            
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
olej  słonecznikowy wysokooleinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Neutralny  i wszechstronny olej do gotowania i smażenia w  wysokich temperaturach jest  standardem do codziennego gotowania.  Jest tłoczony z nasion słonecznika po tłoczeniu jest poddawany  krótkiej obróbce parowej, aby zagwarantować  neutralny smak produktu.  Pozwala to zachować naturalny aromat potraw przygotowywanych w wysokich  temperaturach. Olej jest idealny do smażenia wołowiny i ryb, ale także do  pieczenia i głębokiego smażenia w temperaturze do 210°C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100  ml
Wartość energetyczna - 3330 kJ / 810 kcal 
Tłuszcz - 90 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7 g 
Węglowodany - 0 g
w tym cukry -  0 g 
Białko - 0 g
Sól - 0 g 
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt  może zawierać orzeszki ziemne, sezam, soję oraz inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI  PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze  pokojowej.