Brak
            
    
                                                                    
                                                                       Olej powstał z prażonych nasion Arganii żelaznej (Argania spinosa (L.) Skeels), która porasta tereny południowego Maroko. Nasiona arganii żelaznej, korzystnie wpływają na układ krążenia, zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się komórek, a także chronią DNA, białka i lipidy przed stresem oksydacyjnym.
Olej arganowy ma wysoką zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych takich jak: kwas oleinowy (omega-9) i linolowy (omega-6). Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Olej arganowy Dr Gaja jest źródłem witaminy E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Składniki: olej arganowy 100 %
| Wartość odżywcza | w 100 g | 
| Wartość energetyczna kJ/kcal | 3677 kJ / 894 kcal | 
| Tłuszcz | 99,16 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18,81 g | 
|   w tym kwasy tłuszczowe nienasycone  |    79,96 g  |  
| w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwas oleinowy  |    48,53 g  |  
| w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone  - kwas linolowy  |    31,46 g  |  
| Węglowodany | zawiera znikome ilości | 
| w tym cukry | zawiera znikome ilości | 
| Błonnik | 0 g | 
| Białko | zawiera znikome ilości | 
| Sól | zawiera znikome ilości | 
| Witamina E | 6,23 mg (52% RWS*) | 
*referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Olej staje się mętny w temperaturze poniżej 15° C, po ociepleniu wraca do właściwego stanu, jest to proces naturalny.
Kraj pochodzenia: Maroko