Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik  ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna  mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion  migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco  sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla  tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ  ODŻYWCZA W 100 g
Wartość  energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz  - 54 g
w  tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany  - 5,4 g
w  tym cukry - 4,8 g
Białko  - 22 g
Sól  - 0 g
INFORMACJA  ALERGENNA
Produkt  może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy,  sezam, soję.
ZALECANE  WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.