Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
mąka   owsiana*  (bezglutenowa) 27 %, skrobia kukurydziana*, mąka  jaglana  pełnoziarnista*, mąka  ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z  quinoa*, mąka  ryżowa*), skrobia z  tapioki*, substancja zagęszczająca: guma  ksantanowa, sól  morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca:  wodorowęglan sodu,  regulator kwasowości:  winiany potasu, skrobia  kukurydziana*), łupiny nasion  babki jajowatej*  (*certyfikowany  składnik    ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do  wypieku  bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100       g
Wartość energetyczna - 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz - 2,4  g
w   tym  kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany   - 72  g
w   tym cukry - 0,6 g
Błonnik - 4,2 g
Białko    - 6,6  g
Sól  - 2,1   g
SPOSÓB   PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać   piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją  grzania góra - dół.   
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami  octu winnego, 2   łyżkami oleju za pomocą trzepaczki  lub miksera ręcznego. 
3.  Ciasto  uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na  10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować  na kształt okrągłych  bułek i obsypać   dodatkami według uznania. 
5. Następnie  położyć na blasze  wyłożonej papierem  do pieczenia i docisnąć na szerokość  kciuka, aby dobrze  wyrosły w  piekarniku.
6. Piec przez 35 min. 
INFORMACJA  ALERGENNA
Może  zawierać soję, orzechy, nasiona sezamu.   
ZALECANE  WARUNKI  PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym   miejscu.