Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
mąka     pszenna*, tłuszcz palmowy*, woda, alkohol etylowy*,  skrobia pszenna*, olej slonecznikowy*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas  cytrynowy, gluten  pszenny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik  ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100   g
Wartość      energetyczna: 1564 kJ/375  kcal
Tłuszcz: 23 g
w  tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13  g
Węglowodany: 35 g
w tym   cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,4  g
Białko: 5,8 g
Sól: 1,1   g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć  ciasto z lodówki 10  minut przed użyciem. Nagrzać piekarnik do temperatury 180  stopni Celsjusza (termoobieg)  lub 190 stopni Celsjusza (góra-dół). Rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia, następnie ciastem  wyłożyć dno i boki formy. Usunąć nadmiar ciasta.  Spód ciasta nakłuć widelcem i wyłożyć na nie uprzednio przygotowane nadzienie. Piec w nagrzanym  piekarniku na środkowym ruszcie przez  około 35 - 45 minut na złoty kolor. Czas i  temperatura pieczenia mogą się  nieznacznie różnić w zależności od rodzaju  piekarnika i nadzienia.
ZALECANE WARUNKI    PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8    stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.