Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI 
ksylitol 100 %
OPIS
Ksylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz napojów gorących i zimnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1000 kj / 240 kcal		
Tłuszcz	0 g		
w tym kwasy tłuszczowe nasycone	0 g		
Węglowodany	99,8 g		
w tym cukry	0,2 g		
Błonnik	0 g		
Białko 0 g		
Sól	0 g		
					
INFORMACJA ALERGENNA	
gluten, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, seler	
			
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych