Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI 
Ekologiczna kasza bulgur z PSZENICY durum					
	
OPIS  
Kasza bulgur wyróżnia się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi na tle innych kasz pszenicznych. Przede wszystkim charakteryzuje ją największa zawartość błonnika. Świetnie komponuje się w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Należy ją gotować w sporej ilości wody.  						
																																																																															
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna 342KCAL/1432KJ		
Tłuszcz	1,3		
w tym kwasy tłuszczowe nasycone	0,2		
Węglowodany	58		
w tym cukry	0,4		
Błonnik	18		
Białko 12		
Sól	0,04		
	
INFORMACJA ALERGENNA
ORZECHY (brazylijskie, nerkowca, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, SELER					
				
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
W suchym i chłodnym miejscu.