Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI 
JĘCZMIEŃ ekspandowany					
						
OPIS  
Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.						
																																																									
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna 1502kJ/355kcal		
Tłuszcz	2,2		
w tym kwasy tłuszczowe nasycone	0,6		
Węglowodany	67,7		
w tym cukry	3,9		
Błonnik	10,3		
Białko 11		
Sól < 0,01		
	
INFORMACJA ALERGENNA
ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, SELER					
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
W suchym i chłodnym miejscu.