Jest
    
                                                                    
                                                                       SKŁADNIKI
woda,   soja*, pszenica*, sól morska, alkohol, ocet*,  regulator kwasowości: kwas mlekowy, Koji (A.oryzae) (*certyfikowany składnik  ekologiczny)
OPIS
Sos Shoyu  charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest  to wynik  fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania,  najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił   charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w  potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.   Produkt  pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal
Białko - 10,4 g
Tłuszcz - 0,1  g
Węglowodany - 4,9 g, 
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 0,8 g
Sól -   10,2 g