Jest
    
                                                                    
                                                                       Witamina E występuje głównie w produktach pochodzenia roślinnego? Duże ilości Witaminy E zawarte są w olejach roślinnych, orzechach, nasionach słonecznika, migdałach, awokado, kiełkach, roślinach strączkowych. Zawartość witaminy E w produktach spożywczych zmniejsza się pod wpływem tlenu, promieni nadfioletowych, długotrwałego przechowywania żywności.
Witamina E jest silnym antyutleniaczem, chroni przed stresem oksydacyjnym i uszkodzeniem komórek, wywoływanym przez wolne rodniki. Uczestniczy w ochronie krwinek czerwonych, ekspresji genów i przekazywaniu sygnałów nerwowych. Korzystnie wpływa na płodność i prawidłową wydolność mięśni.
Składniki:
Oliwa  z oliwek, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), przeciwutleniacz: ekstrakt  z rozmarynu.
Zalecana  porcja do spożycia w ciągu dnia - 5 kropli (12  mg).
5  kropli stanowi 100% zalecanego spożycia dziennego (RDA) na witaminę E.
Nie  należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Dzieci  poniżej 10 roku życia: skonsultować z lekarzem.
Dzieci  poniżej 1 roku życia: nie podawać.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Odmierzyć 5 kropli i spożyć lub dodać do wody, soku, lub innego płynu.
Przeciwwskazania:
Nie  stosować u osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu.
Skonsultuj  się z lekarzem jeśli przyjmujesz inne preparaty zawierające witamię E, doustne  leki przeciwzakrzepowe, preparaty żelaza, a także gdy jesteś w ciąży lub karmisz  piersią.
Suplement  diety nie może być stosowany jako substytut zdrowej i zrównoważonej diety.  Należy pamiętać, że bardzo ważny i zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i  zdrowy tryb życia.
Przechowywanie:
Przechowywać  w temperaturze pokojowej (15-25°C), w miejscu niedostępnym dla małych  dzieci.
Zawartość  opakowania:
30  ml - 900 kropli po 2,4 mg witaminy E (2 160 mg wit. E w 30  ml).