SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA strusie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.
OPIS
Makaron rzemieślniczy wyrabiany wyłącznie z ekologicznej semoliny oraz świeżo wybijanych jaj strusich pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 687 kJ/162 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,46 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 6,1 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.