SKŁADNIKI
woda, ugotowana cieciorka 54 %, warzywa w zmiennych proporcjach 21 % (marchew, cebula), napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego 85 %, woda), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 3,9 %, skrobia kukurydziana, sól, curry 1 %, sok z cytryny, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), zioła (zawierają SELER), przyprawy.
OPIS
Danie składające się z gotowanej cieciorki i warzyw w delikatnym sosie curry przygotowanym na bazie napoju kokosowego. Spożywać na ciepło jako ciepłe drugie danie, najlepiej z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. Może też stanowić bazę do przygotowania zupy.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 389 kJ/ 93 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 2,9 g
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zwierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.