SKŁADNIKI ashwagandha (Withania somnifera) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna ashwagandha (żeń-szeń indyjski) to roślina o bardzo długiej tradycji stosowana m.in. w medycynie ajurwedyjskiej od ponad 2000 lat. Stanowi jedno z najważniejszych ziół w ajurwedzie, które obecnie zdobywa coraz większą popularność w Europie. Ashwagandha to niski krzew osiągający ok. 150 cm wysokości, mający żółtozielone kwiaty i czerwone lub pomarańczowe owoce (jagody). Polecana jest osobom narażonym na stres, intensywnie pracującym oraz sportowcom. ZALECANE SPOŻYCIE sproszkowany korzeń należy spożywać jako dodatek do potraw w ilości 2 g (około 1 łyżeczka) dziennie. Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym, nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i trakcie laktacji. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1159 kJ / 277 kcal Tłuszcz - 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 46 g w tym cukry - 11 g Białko - 3,7 g Sól - 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.