SKŁADNIKI
100% agar agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO:jest
- Kraj Producenta:Polska
- KRAJ PRODUCENTA:Polska
- Producent - nazwa i adres:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
- Producent - nazwa i adres:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI